El Pijoan

En Josep Pijoan va ser portant i president del Drac una pila d’anys, tants que no ho sabriem ni dir. Fins i tot quan no ho va voler ser més, ho continuava sent.

Ell cuidava del Drac, i el va acollir de grat a casa seva quan els locals dels que disposàvem no tenien les condicions adequades, li preparava els coets abans de cada sortida, i el reparava i netejava després, el carregava a la seva furgoneta o al remolc del seu cotxe per portar-lo on fes falta. Discret, al peu del canó i amb la seva casa sempre oberta a tothom de la colla.

Però no només això, ningú que no hagi viscut una sortida del drac no es pot imaginar de quina manera contribuïa el més gran de la colla a passar-ho bé. El seu particular sentit de l’humor, el seu gran cor i el seu somriure punyetero, es trobava bé amb tothom, grans i petits, homes i dones, habituals i esporàdics.

El 5 de març del 2012 ens va deixar de forma massa imprevista, i va ser un any amarg per la colla, que li va dedicar un petit record en la primera encesa de la Festa Major següent. Encara avui, la Maria Teresa i tota la família Pijoan continuen, acollint i tenint cura del Drac (i de retruc, de tota la colla) a casa seva, a cal Pijoan.

La memòria i esperit del “Piju” es manté viva en cada ball i cada espetec del seu estimat Drac.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s