Figura actual

Al 1990 la colla de portants decideix construir un nou Drac, però no realitzen una rèplica dels dos dracs anteriors que havien ballat per la ciutat si no que decideixen recuperar l’aspecte original del Drac de 1948.

Cercavila de vigília (2017)

La nova figura es construeix al taller L’Estaquirot de Vilanova i la Geltrú, inspirant-se en el model dissenyat per E.C. Ricart, tornant a l’aspecte del cap de 1948, però amb materials més resistents i lleugers i unes dimensions i pesos més equilibrats. La nova figura es presenta a la Festa Major del 1991 i es manté fins a l’actualitat. La figura actual del Drac és feta de fibra de vidre, té un pes de 60 kg., medeix 2 metres de llargada i 1’90 m d’alçada, i és carregada interiorment per una persona.

Plaça de la Vila (2017)

Lluny de les incorporacions més modernes al bestiari festiu català que representen altres animals, el Drac de Vilanova manté la forma del drac clàssic català o europeu, una bèstia enigmàtica i esvelta, mig rèptil, mig amfibi, mig peix (ja que pertany a una població marinera), alada i amb grans mandíbules. Carregada interiorment per una sola persona, el drac es mou de forma autònoma i dinàmica, proporcionant un gran ventall de moviments als seus portants.

Plaça de les Neus (2017)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s